Herbeleef november en december in GBS De Lintwijzer

Na een extra lange vakantie vlogen we er weer in! Sinterklaas was al aangekomen, dus hoog tijd dat er rond dit thema gewerkt zou worden. Ook de spiekpietjes waren van de partij. Tijdens de turnlessen behaalden de jongsten van de school hun pietendiploma. Het vierde leerjaar speelde zelfs een digitale escaperoom rond het thema Sint waar ook geziene leerstof in werd verwerkt om verder in te oefenen. Sint en piet konden we helaas niet op school verwelkomen, toch hadden de pieten ’s nachts hun uiterste best gedaan. De klassen stonden op hun kop en ook een klascadeau konden we terugvinden. En ze hadden zelfs een filmpje voor ons opgenomen, zo was er toch nog een leuk Sinterklaasfeest!
De maand november werkten we rond gevoelens tijdens de lessen sociale vaardigheden, in december was het thema: ‘samen’. Er werden heel wat groepswerken gepland, de school werd verlicht en de klaslokalen versierd om de kerstsfeer naar binnen te brengen.
In de tweede kleuterklas maakten de kleuters voertuigen aan de hand van een stappenplan, deden ridderestafetten en leerden over boten. De kleuterschool hield nog een open klasje, zodat de kleuters naar hartenlust konden spelen in de klas dat ze zelf wilden. De kinderen van het derde leerjaar waren de mooimakers van december die ervoor zorgden dat onze omgeving er weer netjes bij lag.
Het zesde leerjaar kreeg politiebezoek, ze werken aan een MEGA project (mijn eigen goed antwoord). In de eerste sessie werd aandacht besteed aan het bellen van hulpdiensten en veilig internetgebruik.
De computervaardigheden werden in heel wat klassen verder verdiept, en ook vele nieuwjaarsbrieven werden getypt op onze chromebooks. Nieuwjaarbrieven oefenen door ze aan elkaar voor te lezen hoorde daar dan ook bij.
Naar jaarlijkse gewoonte gaan we steeds schaatsen in Kontich, maar dit kon helaas niet doorgaan. Toch werd er flink gesport. In plaats van het schaatsen mochten alle klassen rollen en bollen op de speelplaats. Fietsen, steppen, rolschaatsen,… het was een plezier!
We sloten 2020 af met een kerstfeestje in onze eigen klasbubbel en genoten van de kerstwensen van andere klassen waarvan we een leuke kerstfilm maakten. Op deze manier konden onze ouders, familie en vrienden toch ook mee genieten van het warme gevoel dat GBS De Lintwijzer uitstraalt!