Herbeleef oktober in GBS De Lintwijzer

Er viel weer heel wat te beleven in GBS De Lintwijzer.
Zo gingen deze maand alle klassen op bezoek in de bib. Liepen we weer vele toertjes voor “one mile, deze prestatie werd beloond met een lekker stuk fruit.
De maand oktober stond in het teken van respect en beleefdheid, hier werd in alle klassen dan ook rond gewerkt.
Doordat onze jaarlijkse Halloween fuif niet kon doorgaan, vierden we met z’n allen Halloween in de klas. De oudervereniging trakteerde ons op een bekertje warme chocomelk!
De kleuters verkenden weer de wereld aan de hand van verschillende thema’s. Zo leerden ze over egels, vissen, de winkel, de fotograaf, het huishouden, ik kan het al zelf en de fiets. Er kwamen dieren op bezoek naar aanleiding van werelddierendag, er werd soep gemaakt, de 4-jarigen leerden hun neuzen snuiten en de herfst werd beleefd door naar het park te trekken.
Er werd ook een open klasje georganiseerd. Tijdens zo’n namiddag mogen de kleuters kiezen in welke klas ze gaan spelen. Leuk om al eens kennis te maken met de juffen van de ‘grote’ klassen of om terug eens lekker te gaan spelen bij de juf van vorig jaar.
In de lagere school werd er ook regelmatig naar buiten getrokken. Het eerste en tweede leerjaar gingen op herfstwandeling, het derde en vierde leerjaar gingen zelfs met de fiets naar het Uilenbos. Het derde leerjaar maakte ook een leerwandeling door Lint, het vijfde en zesde leerjaar gingen dan weer op leerwandeling door Antwerpen. Tijdens de lessen godsdienst en zedenleer zorgden de leerlingen van 1 weer voor een propere buurt. Alle klassen gingen zwemmen en de dag van de jeugdbeweging werd in de kijker gezet aan de hand van leuke activiteiten.
Het eerste leerjaar ging buiten meten met handen en voeten, want meten is weten! En ja hoor, er mag ook nog gespeeld worden in het eerste leerjaar. Het tweede en vierde leerjaar lazen samen leuke verhalen. Ook hoekenwerk mocht deze maand niet ontbreken. In 6B werden er zelfs pannenkoeken gebakken, helemaal alleen aan de hand van een stappenplan. Het zesde leerjaar oefende weer verder voor hun musicalproject. De maand werd afgesloten met het zingen voor de jarigen van oktober, hierbij zorgde 5A voor een leuke muzische afsluiter.