Herbeleef september in GBS De Lintwijzer

Wat vliegt de tijd, de maand september is al weer om en we beleefden heel wat in GBS De Lintwijzer.
Het speelhuisje ging weer open zodat de leerlingen tijdens de middag spelmateriaal kunnen ontlenen. Hier staat ons vierde en vijfde leerjaar voor in om dit in goede banen te leiden.
Dankzij het mooie weer konden er vele lessen in open lucht doorgaan. Dit in onze buitenklas, op de speelplaats, verkeerslessen op straat en zelfs in het park was het gezellig vertoeven om onze stamboom te vertellen aan de klasgenootjes van het derde leerjaar. Het vierde leerjaar trok er weer op uit tijdens een fantastische leerwandeling door Lint.
Er werd heel wat gesport tijdens de turnlessen binnen en buiten maar ook de one mile, samen met de klas regelmatig lopen, werd verder gezet. Tijdens de strapdag konden we dan weer fietsen, steppen, rolschaatsen, skaten op de straat die voor de gelegenheid was afgesloten voor het verkeer. Het vijfde leerjaar deed zelfs een run and bike in het park.
De kinderen van het eerste leerjaar zorgden deze maand dat onze speelplaats en omgeving er netjes bleef uit zien. Zij waren de mooimakers van deze maand.
Het zesde leerjaar begon alvast aan hun musicalproject voor dit schooljaar. In het eerste leerjaar werden de eerste letters en woordjes gelezen, wat doen ze dit al knap!
Ook de kleuters hebben niet stil gezeten. Ze verkenden hun nieuwe klas, gingen ook mee strappen en zelfs rollebolle. De jongste kleuters verkenden hun fiets, de kinderen van de vlinderklas gingen uiteraard vlinders spotten in het park en de oudste kleuters verdiepten zich in het prentenboek ‘Max en de toverstenen’. Ook onze moestuin groeit goed, de jongste kleuters gingen op ontdekking.
Iedereen mocht zich welkom voelen en hier werkten we dan ook extra aan tijdens de lessen sociale vaardigheden.