Giraffenklas

 Klik op de krant voor het nieuws en de foto’s van de giraffenklas te bekijken


Hallo iedereen,
Ik ben Juf Winny!
Mijn huisje staat in Duffel! Daar woon ik samen met mijn man Kristof en twee kapoenen Merel en Jesse. Enkel Jesse zit nog op onze school, Merel zit al in haar tweede middelbaar.
Wat ik erg leuk vind: koken, maar dan vooral nieuwe recepten uitproberen en samen met vrienden op stap gaan! Ik ben ook helemaal verliefd op een klein vissersdorpje in Spanje. Ik en mijn gezin proberen er dan ook zoveel mogelijk tijd in de vakantie door te brengen. Heerlijk is dat! Wat ik helemaal niet leuk vind: ramen wassen, regen en ruzie!
Ik mag ondertussen al 12 jaar deel uitmaken van dit schoolteam. Binnen deze 12 jaar heb ik al veel ervaringen op de verschillende vlakken van het kleuteronderwijs kunnen vergaren.
Maar dit is reeds het achtste jaar dat ik de trotse juf ben van de oudste kleuters!
Een veilige klasomgeving waar ieder kind zich goed voelt en graag naar toe komt, dat is waar ik naar streef. Zo komt bijleren en nieuwe technieken oppikken vanzelf. Het liefste vertel ik een verhaal of speel ik poppenkast!
Vele groetjes!!!!!

Wat mag je verwachten als jouw kapoen in de 3de kleuterklas zit?

De kleuters leren er spelenderwijs wiskundige begrippen. Sinds dit jaar doen we dit ook op dinsdagnamiddag met het rekencircuit!
Tijdens schrijfdans leren de kleuters op het ritme van de muziek allerlei voorbereidende schrijfbewegingen maken en wordt de fijne motoriek verder geoefend.
Er zijn onze maandelijkse bibliotheek bezoeken en in de klas is er een rijk uitgebouwde boekenhoek waarbij de kleuters de kans krijgen vrij in boeken te kijken, helpen bij de ontluikende geletterdheid en ontluikend lezen.
Een initiatie Frans waarbij FlonFlon (het Franse schaapje) ons komt helpen.
Met zwemmen starten we na de Kerstvakantie.
Na de Paasvakantie start het contractwerk.
Kleuters krijgen de opdracht enkele taken op een korte termijn zelfstandig uit te voeren. Dit is een extra hulp om nog beter te kunnen differentiëren binnen de klaspraktijk op niveau van elk individu. Met het oog op werkhouding, gaan we ook nog enkele keren op bezoek in het eerste leerjaar. We leren de juf/meester al een beetje kennen en we mogen al eens een werkje maken.
Als kers op de (kleuter)taart krijgen de kleuters op het einde van hun laatste kleuterjaar een echt diploma. Met een gepaste viering en de nodige bedenkingen, is dit wellicht het hoogtepunt van het jaar!
Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van hun laatste kleuterjaar!

Hallo, ik ben juf Griet. Ik heb thuis twee schatten van kinderen, Anne en Kasper. Samen met mijn man, kids en hond Pinot woon ik in Lier.                                                        Ik houd van terrasjes doen, boeken lezen, haken en dansen,…  

Ik heb verschillende jaren bij de allerjongste kleuters gestaan. Dit schooljaar sta ik bij de vijf-jarigen (halftijds), samen met juf Winny. Wat ik een hele leuke uitdaging vind! Dit is zonder meer super boeiend. 

Enkele kleuters heb ik reeds gehad bij de jongste kleuters en vind het dan ook fijn om te zien hoe ze geëvolueerd zijn.

Ik ben alvast KLAAR voor het nieuwe schooljaar en deze uitdaging!

Tot snel

Juf Griet